سفارش تبلیغ
صبا ویژن

باران پراکنده در بعضی استان‌های جنوبی و شمالی طی سه روز آینده


 

  • باران پراکنده در بعضی استان‌های جنوبی و شمالی طی سه روز آینده

    احد وظیفه اظهار کرد: طی سه روز آینده طی ساعات بعد ازظهر در ارتفاعات جنوبی استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و شرق هرمزگان رشد ابر گاهی بارش پراکنده، رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود.

    وظیفه با بیان این که امروز (4 مهر) با شمالی شدن جریانات روی دریای خزر به تدریج از بعد ازظهر رشد ابر و بارش پراکنده در سواحل آغاز می‌شود، تصریح کرد: همچنین از شنبه بعد ازظهر (6 مهر) برای ارتفاعات شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل افزایش ابر و بارش پراکنده خواهیم داشت.

    مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه بارش در این مناطق تا روز یکشنبه (7 مهر) تداوم دارد، گفت: از بعد ازظهر یکشنبه گستره بارش به استان خراسان شمالی و شمال استان خراسان رضوی نیز می‌رسد همچنین روز دوشنبه (8 مهر) بارش پراکنده در سواحل غرب دریای خزر پیش‌بینی می‌شود.

    به گفته وظیفه از بعد ازظهر روز یکشنبه (7 مهر) برای استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، خراسان جنوبی و شمال یزد وزش باد شدید گاهی همراه با گرد و خاک دور از انتظار نیست.

    وی در پایان درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران فردا (5 مهر) صاف همراه با وزش باد با حداقل دمای 22 و حداکثر دمای 34 درجه سانتیگراد و روز شنبه (6 مهر) نیز صاف و گاهی وزش باد با حداقل دمای 23 و حداکثر دمای 32 درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

    235231




 


 

  • [unable to retrieve full-text content]



تا ماه آینده قانونی برای حیوان‌آزاری تصویب خواهد شد


 

  • تا ماه آینده قانونی برای حیوان‌آزاری تصویب خواهد شد

    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اصغر دانشیان در مراسم معارفه معاون جدید محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص وضعیت کنونی سازمان در افکار عمومی گفت: امروز این سازمان در جامعه آنچنان مطرح شده است که همه جا از پویایی سازمان صحبت می‌کنند. همان سازمانی که قبلا به نام «محیط نیست» شناخته می‌شد، امروز به عنوان یکی از بهترین سازمان‌های دولتی در جشنواره رجایی معرفی می‌شود. یکی از عوامل این رشد تفویض اختیار به مدیران کل استان ها است تا جایی که آن‌ها تقریبا 95 درصد اختیار رئیس سازمان را دارند.
    وی در این جلسه به اهمیت موضوع محیط طبیعی پرداخت و افزود: زیستگاه‌های حیات وحش و موضوعات پیرامون آن بسیار مهم و حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی یکی از وظایف خطیر این معاونت است. از سوی دیگر رسیدگی به پارک‌های ملی و مدیریت آن‌ها هم به این معاونت ارتباط دارد. 
    معاون توسعه مدیریت حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست درباره کیومرث کلانتری معاون جدید این سازمان گفت: کلانتری از سرمایه‌های این سازمان است و آخرین سمت وی نیز مدیرکلی استان تهران بود که به بهترین نحو ممکن از عهده این مسئولیت برآمد.

    همچنین کیومرث کلانتری معاون جدید محیط طبیعی و تنوع زیستی از حسن اعتماد رئیس سازمان محیط زیست تشکر کرد و گفت : برای بار دوم ریاست سازمان، تصدی این معاونت را به بدنه محیط زیست سپرده است و امیدوارم بتوانم دین خود را ادا کنم. 

    کلانتری در ادامه از ظهرابی معاون سابق محیط طبیعی، تشکر کرد و گفت: حتما ما باید بتوانیم از تجارب ایشان استفاده کنیم.

    او ادامه داد: محیط طبیعی نوک پیکان شاخص‌های عملکردی سازمان و حیات وحش مهم‌ترین مولفه این معاونت است.

    235232




وقتی خواب می‌روید، چه اتفاقی می‌افتد؟ مغز کدام خاطرات را پاک می‌کند؟


 

  • وقتی خواب می‌روید، چه اتفاقی می‌افتد؟ مغز کدام خاطرات را پاک می‌کند؟
    آفتاب‌‌نیوز :

    همین‌طور که شما سرتان را بر روی بالش گذاشته و به خواب فرو رفته‌اید، احتمالاً تصور نمی‌کنید که مغز شما هنوز دیوانه‌وار در حال کار است، اما دقیقا همین‌طور است. یکی از مشغله‌های بسیاری که مغز در حین خواب مشغول انجام آن است، کاوش در میان لحظه‌ها و افکار روزانه شما و پاک کردن موارد غیرضروری آنهاست.

    به گزارش ساینس دیلی، محققان ژاپنی نورون‌هایی را در قسمت هیپوتالاموس مغز کشف کرده‌اند که با حرکت سریع چشم در هنگام خواب و از بین بردن خاطرات غیرضروری مرتبط است. این بخشی از مغز است که چندین کارکرد دارد و مهم‌ترین آنها اتصال سیستم عصبی ما به سیستم غدد درون ریز است.

    وقتی خواب می‌روید، چه اتفاقی می‌افتد؟ مغز کدام خاطرات را پاک می‌کند؟

    مغز با وجود پیشرفت شگرف علم هنوز هم اندامی مرموز است. با این حال این تحقیق خاص به کشف و درک مکانیسم‌های عصبی ناشناخته که هنگام خواب بر روی تنظیم حافظه ما کار می‌کنند، کمک می‌کند.

    هنگامی که می‌خوابیم، مغز ما در حال پردازش تمام اطلاعاتی است که در طول روز جمع آوری کرده‌ و آنها را طبقه‌بندی می‌کند و در "جعبه‌های" مشخصی در مغز قرار می‌دهد و آنها را به شکل خاطرات تلفیق می‌کند.

    به گفته دانشمندان اما برخی از تجربیات روزانه از نظر مغز ما ارزش یادآوری ندارند و از این رو از حافظه ما اخراج می‌شوند.

    این در واقع یک فرآیند فوق العاده مفید است. در غیر این صورت ما از اطلاعاتی سرریز می‌شدیم که مغز ما نمی‌دانست چگونه باید آنها را اداره کند.

    فراموشی برای تنظیم حافظه ما ضروری است و روند از بین بردن خاطرات غیر ضروری، تجدید ساختار سیناپسی نامیده می‌شود. این روند فقط در ساعات خواب ما رخ می‌دهد.

    تیمی از محققان به سرپرستی "شونتارو ایزاوا" از دانشگاه ناگویا، نقش یک سری خاص از نورون‌ها به نام "هورمون تمرکز ملانین"(MCH) را در موش‌های در حال خواب بررسی کردند.

    نورون‌های MCH منحصراً در هیپوتالاموس یافت می‌شوند و اعتقاد بر این است که در تنظیم خواب و بیداری نقش دارند.

    این تیم برای مشاهده نقش نورون‌های MCH در تنظیم حافظه در موش‌ها از ترکیبی از تکنیک‌های شیمیایی و اپتوژنتیک استفاده کردند و در کمال تعجب ایزاوا و همکارانش دریافتند که مهار نورون‌ها باعث افزایش حافظه در جوندگان می‌شود ، در حالی که نورون‌های MCH باعث اختلال در حافظه(به معنی پاک کردن خاطرات غیر ضروری) می‌شوند.

    بنابراین نتایج نشان می‌دهد که مسیر عصبی خواب موسوم به "REM" نقش مهمی در فراموشی فعال ما دارد.

    محققان به آینده‌ای نگاه می‌کنند که در آن می‌توان از مسیرهای MCH به عنوان هدفی برای تنظیم حافظه استفاده کرد.




رفتن مزدک و تأملاتی درباره «یک سَکّو»


 

  • رفتن مزدک و تأملاتی درباره «یک سَکّو»

    من از منظری جامعه‌شناختی، هیچ موضع‌گیری اخلاقی درباره این خبر و اقدام مزدک میرزایی ندارم. خوب و بد رفتن او به انتخاب اخلاقی ایشان ربط دارد. 

    اول. رفتن مزدک میرزایی از آن جهت مهم است که او کار در شبکه ایران اینترنشنال را انتخاب کرده است. مزدک میرزایی حتماً به اندازه کافی بررسی کرده و مطلع بوده که ایران اینترنشنال در رسانه‌ها و عرصه سیاسی، تلویزیونی است که به ارتباط با عربستان سعودی و تأمین مالی از این کشور متهم است. این بدان معناست که مزدک می‌دانسته همکاری با این شبکه به احتمال زیاد منجر به تخریب همه پل‌های پشت سر برای بازگشت به ایران می‌انجامد. اگر خبر درست باشد، او «قید ایران را زده است.»

    دوم. ایران و عربستان اگرچه امروز مشکل دارند، اما این گونه مشکلات در تاریخ کشورها بوده و بالاخره روزی روابط عادی‌سازی می‌شود. این درخصوص دو کشور همسایه احتمال بیشتری دارد. عادی‌سازی روابط احتمالاً به معنای پایان حمایت مالی عربستان از تلویزیون ایران اینترنشنال هم هست.

    کشورها دشمنان‌شان را می‌بخشند و در آینده با آن‌ها همکاری هم می‌کنند (نمونه‌اش ایران و عراق) اما شهروندان خودشان را که با دشمنان همکاری کرده‌اند نمی‌بخشند. مزدک میرزایی این را هم می‌دانسته و بنابراین «قید ایران را زده است.»

    سوم. سؤال بسیار مهم از همین نقطه آغاز می‌شود. چرا شهروندان یک کشور به نقطه‌ای می‌رسند که «قید کشورشان را بزنند؟» این‌جا باید به واقعیت دیگری نیز توجه کرد. مدت‌هاست در اطرافم، فضای عمومی، خویشاوندان و دانشجویان دانشگاه، عده زیادی را می‌بینم که «می‌خواهند بروند.» هر کس که دست‌اش می‌رسد این‌جا کار می‌کند و پول درمی‌آورد که برود جای دیگری خرج کند، و نظرسنجی منتشرشده‌ای که نشان می‌دهد حدود 30 درصد جامعه مایل‌اند در جایی غیر از این زندگی کنند، همین را نشان می‌دهد.

    ایران ما به «یک سَکّو» برای پریدن  تبدیل شده است. همه تلاش می‌کنند تا از یکی از نردبان‌های این سکو بالا بروند. یکی از نردبان تحصیلات تا بتواند بورس بگیرد، دیگری از نردبان ثروت تا بتواند خرج تحصیل و اقامت فرزندان و خانواده‌اش را بدهد، آن یکی از نردبان هنر و سینما و تلویزیون تا بتواند کسب درآمد کند و جایی دیگر زندگی کند. یکی دیگر پروژه‌های عمرانی صد من یک غاز به کشور می‌چپاند تا از درآمد آن‌ها خرج خانه‌ای را که در آن سوی دنیا خریده و اقامت زن و فرزند را تأمین کند.

    من از منظر جامعه‌شناسی و علمی که مدعی بی‌طرفی اخلاقی است به خوب و بد این «سَکّو کردن» کشور کاری ندارم؛ خواه مزدک میرزایی باشد یا پیمانکار، پزشک یا معلم دانشگاه. سؤال مهم که حکمرانان باید بیشتر دغدغه آن‌را داشته باشند این است که «چه شد این گونه شد؟» آیا می‌شود با کشور و مردمی که اکثریتی از نخبگانش در فکر رفتن هستند، به بردن سرمایه‌های‌شان می‌اندیشند و حداکثر به آن به عنوان «سَکّویی برای پریدن» می‌اندیشند، تمدن، تعالی، اقتدار و توسعه ساخت؟

    «رفتن مزدک» فقط یک نشانه مشهود است. اهمیت نمادین چنین نشانه‌هایی در این است که ایده «این‌جا جای ماندن نیست» را تقویت می‌کنند. اعتماد عمومی که تا به حال تضعیف شده با چنین نمادهایی، بیشتر از گذشته بی‌رمق می‌شود.

    آن مصیبتی که باید برایش گریست، تبدیل ایران از خانه مشترک همه ایرانیان، به ایران به مثابه سکویی برای نجات فردی و پرش به سوی زندگی فارغ از دیگران و ایران است.

    * عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

    * منتشر شده در کانال تلگرام نویسنده با عنوان «دغدغه ایران»